Imkerij de Koning - Heulweg 24 - 3645 HD Vinkeveen - Tel: 0297 26 2061 - Email: info@honingvandekoning.nl
Home
Producten

Zomerhoning


Zomerhoning wordt na het fruit en de voorjaarshoning gewonnen. Deze komt ook van verschillende soorten bloemen. De smaak is wat sterker dan honing van het fruit en van de voorjaarsbloemen. Zomerbloemen geuren meestal wat krachtiger. Mensen zijn er gek op.

Balsemienhoning


Balsemienhoning, afkomstig van de springbalsemien is een lichte zomerhoning met een fijne smaak.

Deze honing wordt gewonnen uit de Biesbosch. Hij is goed te gebruiken voor de thee en voor gerechten en dressings.

Voorjaarshoning


Deze honing komt van vroeg bloeiende bloemen en planten. Het is ook rijk aan mineralen en enzymen. Omdat het niet van één specifieke bloem komt noemen wij het voorjaarshoning. Het is een mild smakende honing die bij veel liefhebbers in trek is.

Lindehoning


De linde bloeit ongeveer gelijk met de acacia en is voor veel mensen de favoriete honing. Dit komt door de geur en de wat lichte nasmaak die soms wat op mint doet lijken. Heerlijk! In de eerste week van juli, ook afhankelijk van het weer, staan de eerste soorten al in bloei. De bloei duurt ongeveer 14 dagen.

Koolzaadhoning


Koolzaadhoning is een licht gekleurde honingsoort die heel snel kristalliseert.

Deze honing heeft een hoog percentage glucose en wordt daarom speciaal voor sporters aanbevolen. Glucose wordt heel snel in het bloed opgenomen waardoor vermoeide mensen zich snel weer heel fit voelen. De glucose in deze honing zorgt er voor dat de honing al na twee dagen kristalliseert tot een vaste massa.

Acaciahoning


Daarna, meestal in de tweede helft van mei, is de acacia aan de beurt. Acaciahoning is een goudkleurige honing die zeer zacht van smaak is. Het is ook de enige Nederlandse honing die niet of nauwelijks kristalliseert. De imker moet een beetje geluk hebben om deze honing te kunnen oogsten.

Tijdens de korte bloei moet deze hoge temperatuur volgehouden worden en moet het niet regenen.

Heidehoning


Begin augustus begint de bloei van de dopheide en later de Caluna. Het is ook een moeilijk te winnen honingsoort.

De heide moet veel regen hebben gehad voordat de bloei begint. Daarna, tijdens de bloei, moet de zon zijn best doen om voor warmte te zorgen. Het is een geleiachtige substantie die door roeren vloeibaar wordt. Heidehoning is een donkere honing met een sterke kruidachtige smaak.


Buiten honing verkopen wij ook o.a. heerlijke lollies en wafels, allen gemaakt van heerlijke honing verder zou ik u graag wat meer informatie willen geven over de verschillende honing soorten: