Imkerij de Koning - Heulweg 24 - 3645 HD Vinkeveen - Tel: 0297 26 2061 - Email: info@honingvandekoning.nl
Home
De imkerij

Honing van de Koning is een ambachtelijke imkerij waar de kwaliteit van het natuurproduct honing zeer hoog in het vaandel staat.Wij staan ook elke zaterdag op de biologische noordermarkt in Amsterdam om u van dienst te zijn!

Het gehele jaar door ben ik in het veld bezig om de bijenkasten uit te zetten dan wel de honingraten op te halen of andere handelingen uit te voeren voordat de honing in de pot kan worden gedaan,zodat deze bij u op brood of als andere toepassing gebruikt kan worden.

Het proces in het kort::
Bijen halen nectar uit alle soorten bloemen. Door in te dampen maken zij er honing van. Bijen halen de nectar het liefst uit massaal aangeboden bloesems,de tijd van het jaar bepaald dus welke bloesem waar te vinden is. Er is dus een natuurlijke volgorde waardoor ik van vroeg in het voorjaar tot laat in de herfst met mijn bijenkasten naar de bloeiende gewassen reis.

Nadat de honingraten uit het veld zijn opgehaald is het proces van de honing zeker nog niet voltooid.de honingraten gaan in een soort centrifuge de zogenoemde `slinger` waardoor de honing uit de raten geslingerd wordt. Hierna zal deze na zeven en verdere kwaliteit's controles en diverse manieren van filteren e.d. Klaar gemaakt worden voor verwerking in de potten. Vaak wordt de vraag mij gesteld “hoe kan het dat de honing niet altijd hetzelfde smaakt?” De reden hiervan is het volgende:De smaak van de honing is afhankelijk van verschillende factoren die bepalen waar de bijen op vliegen (mocht een bepaalde bloem door het weer eerder in bloei staan zullen de bijen daar ook op vliegen wat smaakverschil ten opzichte van eerdere honing zal opleveren).

Honing van de Koning is de enige honing die het Groene Hart keurmerk. draagt Dit houdt in dat ik met de bijen zo veel mogelijk in natuurgebieden moet staan.en de bijenwas hergebruikt dient te worden.

Mocht u een vraag hebben of iets willen bestellen kunt u altijd contact met ons opnemen.